Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bemutatkozás

 

 

Tisztelt Öttevényi Választópolgárok!

 

(Köszönöm Önöknek, hogy megtiszteltek bizalmukkal, és támogató aláírásaikkal lehetővé tették számomra, hogy indulhassak független polgármesterjelöltként.)

Horváthné Király Anikó vagyok, 35 éves és születésem óta öttevényi lakos, házas és két gyermek édesanyja.

A középiskolai tanulmányaim után, a Soproni Rendészeti Szakközépiskolában végeztem, mint rendőr, majd 5 évig a Győri Rendőrkapitányságon dolgoztam.

Személyes okok miatt leszereltem, és Ausztriában a vendéglátásban dolgoztam tovább 6 évig, a lányom születéséig.

Jelenleg, kereskedelemben dolgozom Győrben.

Öttevény mindig is fontos szerepet töltött be az életembe. Nemcsak a családi kötődés miatt, de sok barátom, kedves ismerősöm él itt és rengeteg szép emlék köt a faluhoz. A külföldi munkám során volt több lehetőségem is ott maradni, de mindig visszavágytam ide és szeretném, ha gyermekeim is így éreznének felnőttként.

 Édesapám 16 éven keresztül vezette ezt a falut, ezért most szeretném nevét és munkásságát fiatalos lendülettel és gondolatokkal, de annál nagyobb tisztelettel továbbvinni és fejleszteni.

 

Ismertetném Önökkel terveimet, programomat:

 

NYITOTTSÁG:

 • A község lakói számára nyitott és segítőkész önkormányzat létrehozása a célom. Nagyon fontosnak tartom az emberekkel való napi kapcsolattartást.
 •   Külön falurészenkénti fórumokkal szeretném megkönnyíteni a lakosság és az önkormányzat közötti                       kommunikációt.

BIZTONSÁG:

 • Az egész falu területén az utak, járdák, vízelvezető árkok állapotának ellenőrzése, hibák helyreállítása, aszfaltozása, új járdaszakaszok készítése (kiemelném az Arany János utcát, a Jókai utca egy szakaszát amin még nincs útburkolat és a Győr felől lévő lakópark elmarad utcáit)
 • Utcanév tábláink felújítása, újak készítése, illetve kereszteződésekben útbaigazító táblák kihelyezése.

TÁJÉKOZTATÁS:

 • A lakosság tájékoztatására nagyobb hangsúlyt kell fektetni, legyen szó akár közérdekű közleményekről, nyitva tartásokról, szúnyogirtásról, rendezvényekről.   > Hirdető táblák felújítása, újak készítése.

OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK:

Óvodai szülői munkaközösség vezető helyettesként és kisgyermekes anyukaként, sok problémával találkoztam, amik megoldásra várnak a közel jövőben.

 • Óvodánk fejlesztése és biztonságosabbá tétele, a fennálló hiányosságok és problémák megoldása, hisz gyermekeink a legfontosabbak.
 • Segíteni szeretnék iskolánk hírének fellendítésében és a negatív előítéletek eloszlatásában.
 • A Leneskerti utcai játszótér felújítása, árnyékosabbá tétele, illetve a Jókai utca mögötti játszótér ujjá építése, hisz sok kisgyermekes család él a falunak azon a felén.
 • Gyalogátkelő helyek létesítése az óvodánál és a József Attila utcai buszmegállónál.
 • A fiatalok számára egy közösségi tér kialakítása, ahol fogyasztási kötelezettség nélkül jól érezhetik magukat, esetenként programokkal tenni színesebbé az itt töltött időt. Itt gondolok a régi iskola épületének statikai vizsgálatára, és ha van rá mód, ennek átalakítására vagy ennek helyén egy új hely kialakítása, amelynek udvara is hasznosítható, például kültéri kemény burkolatú sportpályaként.

ÉLHETŐBB FALU:

 • Falunk tisztán tartása, gondozása, környezetünk védelme, fák ültetése nagyon fontos számomra, hogy gyermekeink is megtanulják, hogy ez mennyire fontos dolog a mai világban.
 • Szemétgyűjtő edények kihelyezése a falu több pontján, és havi rendszerességgel összeszedni a szemetet (főleg a kritikus helyeken: Mohl ház és a lakatlan házak előtti rész, élelmiszer boltok környéke, vasútállomás, sportpálya környéke.

MUNKAHELYEK TEREMTÉSE:

 • Új építési telkek és ipari terület kialakítása létfontosságú, hogy községünk fejlődni tudjon. Ez magába foglalja a helyi vállalkozások támogatását, illetve lehetőséget kell teremteni új üzlethelységek és telephelyek kialakítására, helyi munkahelyek létrehozásának lehetőségét megteremteni ezzel.

SZOCIÁLIS LEHETŐSÉGEK:

 • Meg kell teremtenünk a rászoruló családok, valamint az idősek és egyedülálló emberek erkölcsi és anyagi támogatásának lehetőségét, hogy számíthassanak az önkormányzat segítségére.

SZÓRAKOZÁS:

 • A már népszerű, de elég nagy volumenű rendezvényeinket szeretném kibővíteni kisebb családiasabb légkörben zajló rendezvényekkel a különböző helyi egyesületek segítségével.(falusi piknik, generációk-elszármazottak találkozója, kültéri mozi, csoportos sportrendezvények minden korosztálynak, gyerekeknek közlekedési játékos oktatás).

Győr és a határ közelségének köszönhetően az elmúlt 10 évben rendkívül népszerű lett falunk a fiatal családok, de az idősebb generáció körében is. De a gyors lélekszám növekedés akadályt is épített az új és a régi lakosok között. Ez sajnos a falu széthúzását és az emberek egymástól való elidegenedését eredményezi.

Célom, hogy egy összetartó és elégedett falut sikerüljön teremteni, ahol figyelünk és segítünk egymásnak, ahova nem csak aludni járunk haza, hanem élni és jól érezni magunkat az otthonunkba.

Büszkék lehessünk arra, hogy öttevényiek vagyunk!

Kérem, adjanak nekem esélyt, hogy jobbá tegyem községünk közéletét, és bebizonyíthassam, hogy érdemes vagyok erre a megtisztelő posztra.

                                                       

                                                            Tisztelettel és köszönettel:             

                                                                                                                 Horváthné Király Anikó

                                                                                                             független polgármesterjelölt         

                                                                                                              Elérhetőségeim: tel: 70-942-5744

                                                                                                                  email:kiriani@freemail.hu